Önce İçiniz Rahat Olsun: Tencel ®

Önce İçiniz Rahat Olsun: Tencel ® 

Tenimizle en yakın temasta bulunan giysilerimizdir. Fakat çoğumuz bu temasın içeriği hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz. Oysa paha biçilemez olan kıyafetin markasından çok kumaşın içeriğidir. Oldukça doğal ve değerli kumaş türlerinden biri olan TENCEL kumaş; içerik olarak okaliptüs ağacından elde edilen liflerden oluşmaktadır.

Lifin adından dolayı ‘’lyocell’’ olarak anılması gerekse de markanın ismi ‘’TENCEL’’ ile bilinmektedir. Gelişmeler 1972 yılında başlamıştır. Ve 2004 yılında Lenzing (AG) Tencel ® markasını satın alınca ipliğin tek üreticisi konumuna gelmiştir. Bu sebeple üretimde TENCEL kumaş kullanan tüm markalar için Lenzing (AG) tarafından onaylı sertifika gerekmektedir.

Kumaşın oluşmasında sırasıyla gerçekleşen işlemler; 

1-) Ağaç hamuru parçalanır ve selüloz zincirleri olmayan amino oksid çözeltisinde kırılır. Amino oksid çözeltisi toksik olmayan organik bir çözeltidir ve doğaya bir zararı olmadan geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilir. Çözeltinin yaklaşık % 99’u geri dönüştürülebilirdir.

2-) Hazırlanmış olan çözelti ‘’düse’’ denilen, duş başlığına benzeyen ve üretilmek istenen lif kalınlığına ve şekline göre yüzlerce delik içeren çelik plakalardan geçirilir. 

3-) Düselerden çıkan lifler kurutulmadan önce yıkanırlar ve çözücü uzaklaştırılır. Üretim sırasında çok az miktarda atık çıkar ve bu atıklar zararsızdır. Ayrıca enerji tüketimi de azdır. 

4-) Son işlem olarak çıkan lifler kurutulur ve kullanıma hazır hale getirilir.

Üstelik tüm bu süreç çevreye duyarlıdır ve doğanın dengesini korumayı hedefler. Doğada çözünebilen elyafların gübreleşebilme özellikleri tamamen geri dönüştürülebilir olduğunun göstergesidir. 

Pamuktan emici, ipekten yumuşak ve ketenden daha serin tutan bu kumaştan elde edilen kıyafetler; 

  • Dayanıklı
  • Esnek 
  • nefes alabilen
  • çamaşır makinasında yıkanabilen

Hem doğalı hem de konforu birarada sunan TENCEL kumaş sayesinde; kıyafetleriniz ilk günkü gibi renkli ve parlak kalarak deformeye uğramaz. Nemi en güçlü şekilde emdiği nefes alan dokusu vücudu terletmez. 

Sizi gün boyu rahat hissettirecek yumuşaklıktadır. 

Uzun yıllar kullanıma uygun dayanıklı yapısı, tekstilde ve giyim sektöründe önemli bir potansiyele sahiptir. 

Lenzing tarafından onaylı ve sertifikalı %100 TENCEL kumaşlardan hazırladığımız tasarımlarımız ile; vücudun rahat hissederken, için de rahat etsin! Seni ve doğayı önemsemeye devam edeceğiz…